18 Haziran 2010 Cuma

MARIYOBA 7-8 AĞUSTOS 2010



Hayden MARİYOBA"da buluşalım...

Geleneksel "MARİYOBA" şenliği her yıl Ağustos'un 2. Haftası haftasonu 7-8 Ağustos 2010 cumartesi-pazar yapılıyor.
Bütün hemşerilerimizi, turistleri , doğa severleri, kültür insanlarını ve Gürcü kültürünü köyünde görmek isteyenleri Artvin-Şavşat ilçesi İmerhev Nahiyesi Bazgiret (Maden Köyü) MARİYOBA şenliğine bekliyoruz.
Yüzyıllardır süregelen geleneksel şenliğimiz MARİYOBA'da yine yüzyılların antik köy tiyatrosu "Berobana"yı da şenliğe katılan misafirler izleyebilecekler. Yöresel oyunlara, horonlara, türkülere, tuluma ve akordeona doyacağız.
Voyager, Atlas ve Skylife gibi dergilere kapak olmuş Bazgiret (Maden) köyünün eşsiz doğal güzelliğini şenlik tadında yaşamak için başka yere söz vermeyin! Köyde şenlik hazırlıkları başlamıştır. Uzaktan gelenler çadırlarını da getirebilirler. Önceden haber verilirse pansiyon veya ahşap evlerde konaklama için gerekli koordinasyonu yapabiliriz. İrtibat veya bilgi için: 0466 581 22 50 veya 0466 581 22 01 veya köy muhtarını arıyabilirsiniz. Bir çok akordeon, tulum sanatçısının katılacağı şenliğe yöremizde yetişen amatör veya yeni başlayan gençlerimize de sahnemiz açıktır. Herkese tek tek ulaşma fırsatını yakalayamadığımız için herkesi davet ediyoruz.
Gelin! Yeter ki yöremizin sesi olun!
Eskiden olduğu gibi mariobayı türkülerimizle, akordionumuzla (muzika), tulumumuzla (çiboni) ile yaşatmaya devam edeceğiz
Hep beraber! Hep birlikte horona durmak için hepinizi bekliyoruz! Hayden Her YIL Ağustos 2. haftası MARİYOBA"da buluşalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder